През миналата седмица на територията на  ДГС-Нови пазар, ДГС-Варна и

...
През миналата седмица на територията на  ДГС-Нови пазар, ДГС-Варна и
Коментари Харесай

Приключи одитът в три стопанства на СИДП

През предходната седмица на територията на  ДГС-Нови пазар, ДГС-Варна и ДГС-Суворово се проведе  одит, като инспекцията беше осъществена от специалистите от компания NEPCon Любомир Маринов и Андреана Трифонова. Според лесовъдите от СИДП и водещите инспектори, резултатите са доста положителни, като и в трите стопанства са посочили, че съблюдават условията на „ Национален FSC стандарт на България  FSC-STD-BGR-01-2016 “. Камералната и теренна инспекция бе в границите на три дни от 20 до 22 юни, като се чака отчета на проверяващите да е подготвен до 30 дни след одита.

През идващите дни предстоят инспекции в още две стопанства на територията на СИДП, които имат самостоятелни документи. ДЛС-Шерба има самостоятелен документ по „ Национален FSC общоприета България FSC-STD-BGR-01-2016 “, а ДЛС-Черни Лом работи по „ FSC стандарт за следена дървесина за горскостопански организации FSC-STD-30-010 “.

Припомням, че СИДП е първото напълно сертифицирано дружество в системата на горите, като условията на стандартите подсигуряват  екологично, общественополезно и стопански преференциално прилагане на горите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР